02-094 Warszawa, ul. Grójecka 67
NIP: 7010414095, KRS: 0000499644, tel.: (22) 822-90-41
Autoryzacja [Płatności]
 
Szukaj
Szybkie wyszukiwanie całymi słowami wg...
dokładnie
tytułu
autora
wydawnictwa
[Zaawansowane...]

Sposoby Płatności
Koszty dostawy:
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa za pobraniem 15,50 zł
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa przelewem, kartą kredytową 11,50 zł
Kurier GLS za pobraniem, przelewem, kartą kredytową 21,00 zł

Promocje
1.ARCHIWUM
obniżka: 50%
2.rabat 10 %
obniżka: 10%

2 Promocje (2)

Książki
Nowości
Hity dnia
Polecamy
Bestsellery

Katalog tematyczny
Katalog tytułowy
Katalog autorów
Katalog wydawców
Serie wydawnicze

Działy
Działy
APLIKACJE PRAWNICZE
ARCHIWUM
AUDIOBOOKI
AUDYT
BANKOWOśĆ
BIZNES
EKOLOGIA I OCHRONA śRODOWISKA
EKONOMIA
FINANSE I PRAWO FINANSOWE
HANDEL
MARKETING I REKLAMA
NAUKI MATEMATYCZNE W EKONOMII
NAUKI SPOŁECZNE
NIERUCHOMOŚCI
PODATKI I PRAWO PODATKOWE
PODRĘCZNIKI
PRAWO
RACHUNKOWOŚĆ
SAMORZĄD TERYTORIALNY
TECHNIKA
TOWAROZNAWSTWO
TRANSPORT I LOGISTYKA
TURYSTYKA I HOTELARSTWO
UBEZPIECZENIA
UNIA EUROPEJSKA
URBANISTYKA
VERLAG DASHOFER
ZARZĄDZANIE

Logowanie
Pseudonim/Login:
Hasło:

[ Zapomniałeś hasło? ]


Members List Zarejestrowani:
arrow Ostatnio dołączył:  Qra
arrow Razem: 28406

visitors Odwiedziny:
arrow Goście: 119
arrow Członkowie: 0
arrow Razem: 119

signup
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj

Języki
Wybierz język:

English Polish

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI W KONTEKŚCIE JEJ FAŁSZOWANIA  Książka tymczasowo niedostępna
RAFAŁ PŁOCKI RAFAŁ PŁOCKI - Inne książki
29,90 zł 26,91 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 25,63 zł)
(rabat 10 %)

BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI W KONTEKŚCIE JEJ FAŁSZOWANIA

(...) Bezpieczeństwo i jakość żywności są istotnymi determinantami bezpieczeństwa (...). Dzieło ma charakter naukowy, nowatorski i użyteczny w obszarze badawczym i poznawczym. Za istotne i wartościowe należy uznać zaprezentowanie rezultatów badań aspektu zdrowotnego i ekonomicznego bezpieczeństwa żywności. Autor dokonał badań i oceny związku bezpieczeństwa żywności z jej fałszowaniem. Wyniki badań potwierdziły że głównym motywem fałszowania żywności jest dążenie do minimalizacji kosztów produkcji i maksymalizacji zysków nawet kosztem zagrożenia zdrowia konsumentów.
Fragment recenzji dr. hab. Ryszarda Olszewskiego

(...) Polska posiada bardzo dobrze rozwinięty sektor spożywczy oraz dodatnie saldo w wymianie handlowej produktami rolno-spożywczymi. Za jedną z głównych przyczyn tak dobrej sytuacji w tym obszarze uznaje się dobrą renomę polskiej żywności, która jest doceniana na całym świecie.
Postępowanie nieuczciwych firm próbujących zwiększyć zyski przez zaniżanie jakości handlowej swoich produktów i nieinformowanie o tym konsumentów prowadzi bardzo często do negatywnych skutków w handlu i obrocie artykułami żywnościowymi. Znane są przykłady zdecydowanej reakcji rządów państw, do których eksportowane są produkty żywnościowe z Polski. Sankcje gospodarcze spowodowane ujawnianiem przypadków fałszowania żywności na dużą skalę uderzają bardzo dotkliwie w przedsiębiorców oraz gospodarkę krajową, a także mogą być zarzewiem poważnych i długofalowych konfliktów o podłożu politycznym zagrażających bezpieczeństwu państwa.
Fragment wstępu

Spis treści


ISBN: 978-83-7462-548-7
Książkę znajdziesz w działach:
haccp gmp ghp
168 stron
oprawa: miękka
Rok wydania: 2017
Poleć znajomemu
Zgłoś błąd

Średnia ocen: brak ocen
Czytaj recenzje (0)
Dodaj recenzję

Wróć

Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Data aktualizacji bazy: 15.01.2019 19:37
książek w bazie: 24696

Naukowa

  Zapraszamy do naszej księgarni internetowej ekonomiczna24.osdw.pl
Księgarnia EKONOMICZNA Kazimierz Leki Sp. z o.o.

 

Facebook
Teraz nie ma zawartości dla tego bloku.

Licznik

 
Copyright © 2004-2019 Księgarnia EKONOMICZNA Kazimierz Leki Sp. z o.o. e-mail: info@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.  rss
Uprzejmie informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Pozostawanie na niej oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies. Więcej w polityka prywatności.